Kies een andere taal om inhoud voor uw locatie te zien:
16.09.2024

Slim Self Driving Vehicle bekroond

STILL wint ID Logistics Benelux Innovation Award bij SIX Challenge 2024

Hendrik-Ido-Ambacht, September 2024 – STILL, toonaangevend aanbieder van intelligente intralogistieke oplossingen, heeft de Benelux-ronde van de Supplier Innovation Xperience (SIX) Challenge 2024 gewonnen. STILL ontving de prestigieuze prijs voor zijn innovatieve Self Driving Vehicle (SDV), dat erkend wordt als een topoplossing voor de dynamische logistieke sector.

De SIX Challenge is een wereldwijd initiatief van logistiek dienstverlener ID Logistics en heeft als doel de nieuwste innovaties die inspelen op de veranderende behoeften van de logistieke sector te identificeren en te promoten. Met de ontwikkelingen op het gebied van robotisering, digitalisering en kunstmatige intelligentie die de sector transformeren, brengt SIX Challenge oplossingen onder de aandacht die het concurrentievermogen, de operationele efficiëntie, de arbeidsomstandigheden, de duurzaamheid voor het milieu én de klanttevredenheid verbeteren.

Input uit de markt cruciaal

Nadat een selectie was gemaakt van alle ideeën op de shortlist, vroeg ID Logistics zijn 50 beste medewerkers binnen de Benelux en alle contactpersonen bij klanten hun mening te geven en de geselecteerde innovaties te rangschikken. De algemene directie, het personeel, het sitemanagement en de projectspecialisten binnen warehousing en transport beoordeelden en evalueerden elke inzending en de bijbehorende video. Ook de belangrijkste klanten van ID Logistics werd gevraagd een stem uit te brengen. De logistiek dienstverlener neemt de visie van klanten zeer serieus. Hun input was dan ook cruciaal bij het bepalen van de winnaar.

De toelichting op de uiteindelijke beslissing is duidelijk: “Het Self Driving Vehicle van STILL onderscheidt zich van de concurrentie door zijn vooruitstrevende integratie van autonome navigatietechnologie en AI-gestuurde besluitvorming. Het geavanceerde voertuig is geschikt voor een breed scala aan magazijnomgevingen en blinkt uit in het automatiseren van werkzaamheden als horizontaal transport, en het autonoom laden en lossen van trailers. Met de SDV zet STILL een nieuwe standaard in de intralogistiek.”

Innovatief concept

De SDV gebruikt 3D visuele SLAM-technologie, waardoor het voertuig kan navigeren en de omgeving in kaart brengt zonder dat daarvoor extra hardware nodig is. Dankzij deze technologie is de SDV geschikt voor alle bestaande magazijnopstellingen.

Mogelijke obstakels op de route worden slim omzeild. Met behulp van nauwkeurige 3D-palletdetectie en geavanceerde algoritmen navigeert de SDV veilig en efficiënt door de meest complexe omgeving. Een soepel en vlot logistiek proces is zo gewaarborgd.

De eenvoudige installatie van de SDV maakt een snelle inzet mogelijk. Het systeem is bovendien eenvoudig op te schalen en voldoet aan de dynamische behoeften van logistieke operaties. Een naadloze integratie met warehouse management systemen verhoogt de efficiëntie aanzienlijk, concludeert ID Logistics.